Ta med mobiltelefonen på tur

July 16th, 2019

Du tenker kanskje at det hadde vært deilig å være offline når du først skal ut på tur. Turer i skog og mark er jo rekreasjon som skal hjelpe oss å stresse ned, kjenne frisk luft og leve i nuet. Derfor tenker du muligens også at du burde legge igjen mobiltelefonen hjemme?

Men, en telefon kan brukes til mer en bare surfing på sosiale medier. Den kan faktisk være et nyttig turredskap. En GPS-app på telefonen kan være et bra supplement til kart og kompass, og dersom du skulle få problemer med noe underveis er det flere feilsøk du raskt og enkelt kan utføre selv.

Kamera, kart og nødhjelper i ett

Apper kan absolutt være nyttig for friluftsbruk. Turistforeningen har en fin tur-app som lar deg laste ned kart og turforslag med detaljerte rutebeskrivelser. Telefonen har også et lett og plassbesparende kamera for deg som er glad i å ta naturbilder. I tillegg til dette kan ringe etter hjelp om det skulle bli nødvendig.

Men ikke baser all trygghet på telefonen. Selv om dekningen i friluftsområder har blitt bedre og bedre kan den likevel være ustabil noen steder. Mobilen utsettes for tøffere forhold enn i byen og kan derfor slutte å fungere av flere forskjellige grunner. Vi vil gi deg noen tips for å unngå at dette skjer.

Husk å beskytte telefonen din

Den mest åpenbare grunnen til at mobilen slutter å fungere er at du går tom for strøm. Bruk den derfor fornuftig, og ha gjerne med en powerbank på lengre turer. Annet utstyr du kan vurdere ut fra turens karakter er om du trenger noe å putte den i som beskytter mot vann eller kulde.

Det er også flere ting du kan forsøke om mobilen går i svart. Sjekk om det er mye støv i USB-inngangen som du må grave ut først, dersom den ikke lader selv om powerbanken er full. Om skjermen ikke reagerer – la den ligge på et romtemperert sted en halvtimes tid, gjerne demontert.