Sport i naturen

September 1st, 2015

4822382-cross-country-ski

Den norske naturen gjør det mulig å holde seg fysisk aktiv samtidig som man er ute i frisk luft. Skisporten i Norge inkluderer ikke bare alpinanlegg og lysløyper, slik det ofte er i andre land. I Norge er det lang tradisjon for å gå på ski i fjellet, både i og utenfor oppmerkede løyper. Å gå fra hytte til hytte, eller ta lange skiturer med utgangspunkt i egen hytte, kan by på mange herlige opplevelser, spesielt dersom man vet å ta med seg det rette utstyret, og legger opp turen etter egen form.

Mange ulike kombinasjoner å velge mellom

Om sommeren er det mange som går fotturer i fjellet, eller sykler over kjente fjelloverganger. Dette er et fint alternativ til utenlandsreiser om sommeren, og man lærer å bli kjent med eget land. Hvis ungdommene i familien synes det er kjedelig å bare gå og gå, kan man kombinere turen med spennende aktiviteter som rafting og kajakk, eller til og med klatring og rappellering. Det blir til og med arrangert egne sommertreff for ungdommer, der de kan prøve seg på ulike typer idretter oppe i fjellene. Det kan være en perfekt ferie for aktive og eventyrlystne tenåringer.

Også nærmiljøet byr på fysiske aktiviteter

Man trenger selvsagt ikke å dra til fjells for å drive med sport i naturen. Man kan spille golf eller gå turer i skogen. Sykling i skogen eller i nærmiljøet er også et alternativ, og dersom man liker å jogge, er det alltid best å jogge utendørs, i stedet for å være på en tredemølle i treningsstudioet. Frisk luft gjør godt for kropp og sinn, og man kan få mange fine opplevelser enten man er på tur alene eller sammen med andre.