Gå på fjellet i høst

November 22nd, 2015

shutterstock_138554468

Mange synes at høsten er den vakreste av alle årstidene. En tur ut i den klare, friske luften for å oppleve alle de flotte fargene i naturen gir ny energi og pågangsmot utover vinteren. Spesielt er det flott å gå i fjellet om høsten, og det kan være opplevelsen verdt å sette av en helg eller noen dager i fjellet. Det er deilig å bruke denne årstiden til å vandre innover i fjellandskapet, fiske i et vann, eller bare ta med seg en termos med kaffe eller kakao og sitte på en stein og nyte utsikten.

Norge har virkelig noen av de beste mulighetene i verden når det gjelder steder der man kan vandre i fjellet. Hvis du ikke har gått så mye i fjellet før og vil ha noen gode tips, kan Den norske Turistforening være behjelpelig. Det er mulig å gå dagsturer eller lengre turer der du går fra hytte til hytte, og du kan overnatte på forskjellige steder i fjellheimen. Populære destinasjoner er Hardangervidda, Jotunheimen, Rondane og Aurlandsdalen, og disse fjellområdene har flott natur og mange severdige steder.

Når du legger ut på fjelltur, er det viktig at du har riktig bekledning for å holde på varmen og kunne regulere temperaturen. Det kan være smart å ha såkalt lag-på-lag, det vil si at du har ull innerst mot kroppen, en god og litt tykkere genser og bukse som mellomlag, og vindtett tøy ytterst, gjerne en jakke og bukse som også tåler en regnskur.

Mange trenger klær i litt større størrelser enn det man finner i de vanlige kjedebutikkene, men da er det enkelt å finne på nett. Det viktigste er at du finner behagelige klær som er føyelige og gode å ha på seg når du skal ut og gå. Husk også at det kan være lurt å ha med et skift i sekken hvis du skulle bli våt, spesielt tørre sokker, undertøy og noe å ha på hendene.