Ekstremsport

September 1st, 2015

shutterstock_64471717

Den norske naturen egner seg fint til ulike former for ekstremsport, og det kommer mange utlendinger til Norge for å drive med ekstremsport. Noen nøyer seg med å konkurrere i maratonløp eller triatlon, og det blir arrangert mange slike ekstremkonkurranser i Norge. Andre foretrekker å bli med på fjellklatring eller isklatring, som kan by på store utfordringer. Norge har kanskje ikke de høyeste fjellene i verden, men mange av de norske fjellene er bratte og ulendte, og vanskelige å klatre i. Dermed kan selv erfarne klatrere finne passende utfordringer.

Populære fjellvegger i Norge

De som er litt modigere, kaster seg utfor stup med fallskjerm på ryggen. Da er steder som Trollveggen og Kjerag populære. Trollveggen kan være veldig farlig, derfor er det begrensinger der, men folk prøver seg likevel. Av og til går det galt, men som regel går det bra. Kjerag er verdensberømt blant såkalte BASE-hoppere, som gjerne vil prøve seg på det høye stupet. De som vil falle fra enda større høyder, velger å hoppe i fallskjerm.

Elver og stryk er spennende mål

Rafting og elvepadling byr også på fart og spenning for de som liker vann. Man må regne med å bli våt, og nybegynnere må aldri prøve disse idrettene på egen hånd. Da må man melde seg på et nybegynnerkurs, der man lærer alt man trenger. Raftere og padlere fra mange land kommer til Norge for å nyte de ville strøkene i norske stryk.