Å føle seg vel i egen kropp

June 15th, 2018

Selvtillit er noe av det aller viktigste vi mennesker kan ha, men altfor mange av oss sliter med lav selvtillit og dårlig selvbilde. Hvorfor er det slik, og hva kan gjøres? Vi skal se nærmere på små grep vi alle kan gjøre i hverdagen for å få bedre selvtillit.

Kom deg ut

Å leve en aktiv livsstil er essensielt for et godt og sunt liv. Å få deg en interesse som krever fysisk arbeid eller fysisk aktivitet er derfor et godt første steg for bedre selvtillit. Begynn å gå på tur i skogen, ta deg en joggetur på morgenen eller gå til og fra jobb i stedet for å kjøre bil. Små steg kan føre til store endringer.

Begynn å trene

Trening fører til et større utslipp av endorfiner, og endorfiner er et såkalt «lykkestoff» som fører til velvære. Å trene er derfor noe av det aller beste du kan gjøre for bedre selvtillit – du frigir endorfiner som fører til en bedre følelse, og du får en flottere, sunnere kropp på samme tid.

Det finnes andre muligheter

For noen er det dessverre vanskelig å finne motivasjonen til å starte et nytt og bedre liv. Da er det heldigvis bra at det finne andre metoder som kan hjelpe deg på veien. Å legge seg under kniven er nemlig også et alternativ, og for mange kan en endring av utseendet føre til bedre selvfølelse, mer energi og motivasjon til å starte på nytt.

Ta grep i dag

Uansett hva du velger å gjøre for å starte ditt nye liv burde du starte allerede i dag. Å prokrastinere eller å utsette slike essensielle ting hjelper ikke på selvfølelsen, men kan tvert i mot bringe deg lenger ned. Sett deg mål og utfør dem – du vil ikke angre.